Cases

Hieronder enkele cases waar wij aan hebben gewerkt, waarbij techniek en innovatie een centrale rol spelen.

Boer zoekt vrouw

Welke boerin past het beste bij de boer? Daarover konden bezoekers van Facebook beslissen via een interactieve installatie die Freaks & Beards heeft ontworpen. Wanneer iemand stemde, blies de bijbehorende ballon op die te zien was via een LIVE stream. Een vernieuwend concept waarmee een half miljoen mensen zijn bereikt en waarmee KRO zijn doelen kon behalen.

Conrad Mancave

Techniek speelt een belangrijke rol in educatie. Zo ziet ook de topman van Philips dat het gebrek aan techneuten de welvaart in gevaar gaat brengen. Samen mety Conrad Benelux hebben we het technisch inspirerende kanaal Mancave opgezet. Met onze kennis van techniek en onze enthousiasme, hebben we het YouTube kanaal naar meer dan 2000 abonnees laten groeien en meer dan 400.000 bezoekers op de website.

Testimonial

We hadden een innovatief merchandise concept binnen de Efteling en vanuit Freaks and Beards zijn meerdere werkende prototypes ontwikkeld zodat wij de (interne) opdrachtgever konden overtuigen van de potentie van het concept. Dit bedrijf denkt alleen maar in oplossingen zodat je er uiteindelijk altijd uit kunt komen. Een volgende keer zal ik zeker Freaks and Beards weer benaderen als we een prototype willen ontwikkelen.

Vivian Schoofs / Manager Design & Development Efteling

Virtuele Droomvlucht

Mindervalide bezoekers konden tot voor kort niet in de Droomvlucht van de Efteling. Daar heeft Freek een verandering in gebracht, door een unieke combinatie van verschillende technieken. Door de combinatie van een show, Virtual Reality en telecommunicatie, kunnen mindervaliden nu eindelijk met hun gezelschap van Droomvlucht genieten.

T500 Notatie

De T500 is een lijst gemaakt door The Next Web. Een jury beoordeelde aanmeldingen op basis van hun portfolio en visie en werden uitgenodigd om naar TNW conferentie te komen. Freek Teunen en Raoul Fasel staan op de lijst! Door deze groep blijven we uitstekend op de hoogte van de allernieuwste technieken en hebben we een groot netwerk aan technische professionals waar wij deel uit maken.

Drawbot

Hoe gaat de toekomst van design eruit zien? En welk effect gaat robotisering en AI hebben op deze industrie. Janwillem stelde dat op de proef door een schilderende robot te ontwikkelen, die de bezoekers van verschillende festivals aan het denken heeft gezet. Een combinatie van AI, techniek en filosofie.

Las robot innovatie

Bij LAC, een onderzoeks en innovatie burea in de lasindustrie, heeft Raoul meegeholpen aan de toekomstvisie van het geautomatiseerd lassen. Hierbij lag de focus op de kleine bedrijven en de "one-off" industrie.

Raoul heeft een aantal prototypes gemaakt dat het mogelijk maakte om lasrobots automatisch te programmeren vanuit bestaande CAD omgevingen. Door evaluaties van deze protypes en verder onderzoek is er een nieuwe workflow tot stand gekomen, waarin automatisch programmeren centraal staat. Deze workflow is nu een belangrijk onderdeel geworden van de toekomstvisie.