Portfolio

Hieronder is een uitgebreide lijst aan projecten en bijzondere gelegenheden waar wij individueel of als groep aan hebben bijgedragen. Zoals u ziet, hebben we al veelzijdige ervaringen opgedaan.

Conrad Mancave

Voor Conrad Benelux zijn we verantwoordelijk geweest om hun leuke en inspirerende kanaal van Mancave verder te ontwikkelen. Met onze kennis van techniek, Arduino's en onze enthousiasme, hebben we het YouTube kanaal van 100 abonnees, naar bijna 1400 abonnees laten groeien met bijna 150.000 views in totaal.

Boer zoekt vrouw

Welke boerin past het beste bij de boer? Daarover konden bezoekers van Facebook beslissen via een interactieve installatie die Freaks and Beards heeft ontworpen. Wanneer iemand stemde via de emoji's, blies de bijbehorende ballon op die te zien was via een LIVE stream.

Drawbot

De DrawBot is een robot die schilderwerken na kan bootsen met behulp van spuit verf. Deze robot is gebouwd door Janwillem in samenwerking met technisch kunstenaar Edwin Dertien en word tentoon gesteld op meerdere festivals, waaronder het Maker Festival.

Lopende Teddybeer

Dit onderstel is gebouwd voor een lopende teddybeer in een theater voorstelling. Wij hebben geholpen bij het maken en programmeren van het loopmechanisme.

Bicycle Counter

Op de Universiteit Twente hebben we met een groep van 15 personen een fysieke data visualisatie gemaakt op basis van real-time fiets data op de campus. We hadden op twee verschillende locaties een fietsteller geplaatst en bij elke fietser viel er een bb-gun balletje in een buis die elk 15 minuten representeert. Zo kun je over tijd zien hoeveel fietsers er zijn elk kwartier.

SpinAwards - Headway

We hebben allemaal aan meerdere wedstrijden meegedaan om ideeën te generen. Headway was daar een van die voor de SpinAwards finale heeft bereikt.

Headway is een idee voor een nieuw social media platform wat compleet draait om voortgang. Je kunt samen of alleen doelen stellen en aangeven hoe ver je er mee bent. Dit idee kwam voort om weer iets meer structuur te krijgen in social media in plaats van overspoelde tijdlijnen met dingen die je niet wil lezen.

Ligtsaber Workshop

Met de komst van de nieuwe Star Wars trilogie organiseerden Freek en Janwillem een groot evenement op de Universiteit Twente waarbij zo'n 30 studenten een 'ligtsaber' gingen bouwen met losse elektronische onderdelen tijdens een workshop. Dit evenement is uiteindelijk opgepakt door RTL Bright, Hart van Nederland en vele andere media vanwege de perfecte timing en omdat het uitgebreid werd georganiseerd.

Biomedical Pizza Robot

Deze robot is een gebouwd zodat mensen met een spierziekte toch nog een beroep kunnen uitoefenen. In dit geval het beroep van pizza topper. Dit project was onderdeel van een minor Biorobotics die Janwillem aan de Universiteit Twente heeft gevolgd, waar deze case werd gepresenteerd. Door je biceps aan- of te ontspannen kun je deze robot besturen.