Freek Teunen

Freek Teunen

Freek Teunen (23)

Huidige studie: Master Innovation Management aan de TU/e.

Eerdere studie: Bachelor Creative Technology aan de Universiteit Twente.

Ambitie: het identificeren van commerciële mogelijkheden van nieuwe technologieën. “Ondernemers bedenken wel veel ideeën, maar voeren ze niet uit. Zonde. Vooral als het potentieel een concurrentievoordeel kan opleveren.”

Prestaties

Efteling Een Droomvlucht bedenken voor mindervaliden. Dat was de afstudeeropdracht van Freek. Met bestaande technieken ontwikkelde hij een heel nieuwe, virtuele versie van de populaire attractie. In het voorjaar van 2018 is de opening.

T500 In 2017 werd hij genomineerd door The Next Web als één van de 500 'most ambitious and talented people under 25'.

VIRTUe en Bestuur Studievereniging Als ‘externe betrekkingen’ bij team VIRTUe (en eerder bij Studievereniging Proto) creëert hij een groot netwerk, verbindt bedrijven met studenten en leert hij pitches te verfijnen.


"Ondernemers bedenken veel ideeën, maar voeren die niet uit. Zonde. Vooral als het potentieel concurrentievoordeel oplevert."

Freek Teunen, Freaks and Beards co-founder

Expertises & Interesses

Innoveren

“Innovatieve ideeën zijn er wel, maar krijgen door de bedrijfscultuur soms geen kans. Ik vind het een uitdaging om een team in de juiste sfeer te brengen zodat de goede ideeën er wel uitkomen én uitgevoerd worden.”

Ervaring: brainstorm wedstrijden, ondernemersclub Nesst in Enschede, Master Innovation Management aan de TU/e en Freek leerde veel over innovatie tijdens zijn werk bij de Efteling als ‘junior innovatie’.

Duurzaamheid

“Duurzaamheid en de huidige milieuproblemen drijven innovaties. Maar ik maak me zorgen dat het niet snel genoeg gaat en wil graag meehelpen dit proces te versnellen.”

Ervaring: VIRTUe. Dit studententeam van de TU/e werkt aan een duurzaam huis voor de Solar Decathlon Middle East 2018 in Dubai. Freek is binnen het team verantwoordelijk voor ‘resources’. Hij wisselt hiervoor kennis en ideeën uit over duurzaamheid met grote partijen zoals OVG, PLP architecten, ABN AMRO en onderzoekers van de TU/e.

'Jugaad' Innovatie

“Met een wiskundige formule kon ik een simpel prototype van een VR-film maken. Door het beeld van een gewone filmopname te ‘buigen’ leek het op een 360 graden film, terwijl het maar met een fractie van de kosten gemaakt was .”

Deze VR-film is een mooi voorbeeld van Jugaad innovatie; een snel en slim gebouwd project. Deze werkwijze wordt vooral toegepast in landen als Afrika, waar weinig materiaal en geld beschikbaar is. En ook voor Nederlandse bedrijven is het zeer interessant, vindt Freek.: “Je wil ideeën in een beginfase kunnen uitwerken en proberen zonder veel geld en tijd te investeren.”